+31 (0) 547 260050 info@sunski.nl

SunSki

Al méér dan 30 jaar uw Andorra Specialist!

Skigebieden

In Andorra vind je de volgende skigebieden:

Vall Nord met 63 km skipistes. Dit is een samenvoeging van de skigebieden Pal en Arinsal.  De gebieden zijn aan elkaar gekoppeld door een lift. Vall Nord is dan wel niet het grootste gebied maar wel het meest afwisselende. Het is qua prijs voor skipassen het voordeligste gebied. In Vall Nord is een supersnelle ontkoppelbare 6 persoons stoeltjeslift. Deze heeft de 2 persoon stoeltjeslift vanaf de parkeerplaats in Arinsal vervangen. Voor bekenden: de lift bij Patagonia. Hier ligt de nieuwe geprepareerde (blauwe) skipiste Les Marrades met 25 sneeuwkanonnen. Het skigebied garandeert hiermee dat je altijd tot in het dorp Arinsal kunt skiën!

Grand Valira met 210 km pistes aaneengesloten skigebied. Dit is een samenvoeging van de volgende skigebieden: Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu en El Tarter. Vanaf 2019-2020 hoort ook Ordino Arcalis hierbij. Dit gebied is niet aangekoppeld!

Deze gebieden zijn sneeuwzeker te noemen. Niet voor niets geeft Sunski 100% sneeuwgarantie; zou er geen sneeuw liggen dan krijgt u het geld van de skipassen, les en huur gewoon weer terug! Naast de skigebieden is er een langlaufgebied in La Rabassa met 17 km loipes. Naast langlaufen zijn er (ook voor kinderen) diverse mogelijkheden zoals "tubing", hondenslee, sneeuwscooters, diepsneeuwwandelen(raquetas) en sleeën. Alle materiaal is te huur.

Hier is ook de langste Roller Coaster van Europa van ca. 5 km. Een sensatie! In Andorra kunt je op alle mogelijke manieren wintersporten met voor elk wat wils.

In Andorra is de laatste 20 jaar erg veel veranderd. Ten goede wel te verstaan. De skigebieden zijn enorm uitgebreid en er is nu al meer dan 300 kilometer skipiste. Er zijn daarbij meer dan 100 skiliften. Andorra hoort inmiddels bij de Top van Europa wat betreft de skimogelijkheden. Uiteraard heeft men ook aan de snowboarders gedacht en zijn er meerdere Funparcs. De prijzen voor de skipassen indien bij boeking in Nederland besteld: (LS=laagseizoen HS=hoogseizoen)

  Skipas 6 dagen volwassen   Skipas 6 dagen kind t/m 5 65+ 70+ 
Grand Valira  280 gratis hele seizoen 186 gratis
  Skipas 6 dagen volwassen  Skipas 6 dagen kind t/m 15  65+ 70+
Pal Arinsal  LS 199 HS 214  gratis  hele seizoen 140 gratis

*) gratis alleen indien bij boeking in Nederland bij SunSki besteld

Daar waar in het verleden de zon de sneeuw nog wel eens de baas was heeft men sneeuwkanonnen geplaatst. Optimaal wintersportplezier dus zonder kale plekken op de pistes. Een aantrekkelijk punt daarnaast is de goede sneeuwkwaliteit. Door het droge klimaat heeft Andorra ook relatief “droge” sneeuw. Dat vind je in Europa nergens anders zo goed.

Bij Sunski liggen vrijwel alle hotels ook werkelijk in het skigebied. Geen hotels dus in dorpjes op een half uurtje of meer met de skibus of net een ellenlange gondel. Wel zo gezellig om tijdens je skivakantie meteen al in het wintersportdorp te zitten.

Gerelateerde items (op tag)

Download gidsen

Klik hieronder op onze gidsen zodat u online door de gehele brochure kunt bladeren.

brochure2019

U kunt deze gids ook aanvragen via ons aanvraagformulier. Klik hier om de zomer of wintergids van SunSki geheel gratis en vrijblijvend te bestellen!

Uitgebreid zoeken op deze site

Like ons @Facebook